Samen met bergkristal en roze kwarts is Amethist een van de bekendste steensoorten die er is. Dat is natuurlijk niet voor niets. Niet alleen zijn de paarse kristallen een lust voor het oog, maar de steen kan ook kalmte en rust bevorderen. Daarnaast werkt het ontspannend en brengt deze edelsteen harmonie. Verder staan prachtige amethisten erom bekend je hoofd leeg te maken en zelfinzicht te brengen, zodat je leert eerlijk naar jezelf te kijken. Je kunt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het inzicht dat je kunt krijgen in je gevoelens helpt je om bepaalde ervaringen een plek te geven. Zo helpt de steen bij de verwerking van verdriet, woede en trauma.

Klachten verminderen met Amethist

De edelsteen Amethist heeft een heilzame werking bij hoofdpijn, migraine, whiplash, slapeloosheid, nachtmerries, diabetes, slecht functionerende alvleesklier, stress en nervositeit. Verder heeft de edelsteen Amethist een positief effect op de bloedsomloop, bloedsamenstelling, het zenuwstelsel, hart en bloedvaten. Het bevordert concentratie, spiritualiteit, intuïtie, het gevoel van compassie en helpt je de stilte in jezelf te vinden. Amethist brengt acceptatie van verlies en versterkt de wilskracht. Amethist heeft ook een reinigende werking op je lichaam, maar is ook zeer geschikt voor het zuiveren van ruimtes.

Spirituele en emotionele eigenschappen van amethist

Amethist werkt op je kruinchakra en derde oog chakra en stimuleert zo je intuïtie en spiritualiteit. Gelukkig opent het niet alleen je kroon, maar beschermt het ook, zodat er niet te snel teveel informatie binnenkomt. De steen staat nog steeds bekend als de steen van wijsheid en de steen helpt je inzicht te krijgen in oude overtuigingen en patronen. Daarnaast helpt de steen je het leven te accepteren zoals het is (de mooie en de minder mooie dingen) en geeft het ruimte voor nieuwe dingen. De steen wordt ook veel gebruikt bij meditatie en helpt je je hoofd leeg te maken en de stilte in jezelf te vinden. Amethist geeft je ook inzicht in je gevoelens en helpt je verdriet, woede en trauma te plaatsen en te accepteren. Amethist helpt bij het herkennen van slechte gewoonten en verslavingen, zodat je ze kunt oplossen. Het dragen van een amethist kan negatieve gevoelens van teleurstelling, depressie of verdriet verminderen.

Fysische eigenschappen van amethist

Amethist kan je helpen bij hoofdpijn en slapeloosheid. Ook gevoelens van stress en angst kunnen worden verminderd door de helende werking van Amethist. De amethist werkt ook op de hormoonklieren, stimuleert de alvleesklier en heeft een positieve invloed op het bloed, de bloedsamenstelling, de bloedsomloop, het hart en de bloedvaten. Met alle voordelen die Amethist biedt, maak je zeker een goede beslissing wanneer je er een bestelt.