Je hebt het vast al tussen het aanbod van je concurrentie zien staan of je hebt er een vraag van een klant over gehad: BIAB nagels. Tegenwoordig een erg populaire treatment in de nagelwereld en dat is zeker niet voor niks. Sterker nog, het kan nog weleens de toekomst van acryl- en gelnagels worden. Bied jij nog geen BIAB behandelingen aan in jouw nagelsalon? Lees dan snel verder waarom je dat vanaf nu wel wilt gaan doen. 

Wat is BIAB?

Om even bij het begin te beginnen, BIAB staat voor ‘Builder In A Bottle’. Eigenlijk beschrijft deze naam ook al wat je met de BIAB kunt doen. Tijdens de treatment worden er namelijk meerdere lagen over elkaar aangebracht, waardoor de nagel als het ware wordt opgebouwd. De nagel wordt hierdoor ontzettend sterk en het stimuleert een gezonde groei van de natuurlijke nagel. Hierdoor is de kans op scheuren en breken is dan ook erg klein. Als nagelstyliste ben je erg flexibel met BIAB omdat het erg eenvoudig is om de natuurlijke nagel te volgen. 

BIAB wordt steeds populairder, waarom?

BIAB is tegenwoordig bij veel nagelsalons niet meer weg te denken. Dit heeft met name met de vraag ernaar te maken. Steeds meer mensen zien de voordelen van de treatment en willen dit in plaats van gellak of acrylnagels. Hieronder zie je een lijstje van de voordelen die BIAB heeft voor de nagels: 

  • Je nagels worden er sterker van en het stimuleert de groei van de nagel
  • De kans op breken en scheuren is kleiner
  • De nagels zijn dunner en hebben een meer natuurlijke uitstraling dan bij acryl
  • Veel keuze in kleuren
  • BIAB is ook geschikt voor nagelbijters

Als salon meegaan met de trends

Als jouw klanten steeds maar bij je komen met de vraag om BIAB nagels, maar jij kunt het niet aanbieden, dan gaat er iets mis. Als nagelsalon eigenaar is het belangrijk dat jij jezelf constant blijft ontwikkelen en meegaat met de laatste trends. Hierdoor kun je het beste voldoen aan de wensen van je klanten, waardoor je je klanten behoudt en blij maakt. Heb jij nog geen BIAB behandelingen in je salon? Grote kans dat je klanten het ergens anders gaan zoeken met de populariteit van tegenwoordig. Dit is dus hét moment om toch die cursus te gaan doen en naar de nagelgroothandel te gaan om de juiste producten te verzamelen.