Dit artikel gaat over babykleding, want hier heb je verschillende soorten van. Het is erg moeilijk om voor een pasgeboren baby kleding te kopen, zeker als je niet weet hoe groot het kindje is bij de geboorte. In dit artikel geef ik een aantal soorten babykleding aan en vertel ik wat je het beste kunt aanschaffen bij de geboorte.

Rompertjes

Een rompertje is erg handig, omdat het ten eerste de luier op de plaats houdt. Daarnaast verliest je kindje geen warmte. Een luierpakje is hetzelfde als een rompertje, het is een ander woord voor rompertje. Als je een rompertje met lange broekspijpen wilt, ga je voor een kruippak. De maat van een rompertje verschilt, gemiddeld wordt uitgegaan bij het begin van 50/56 cm.

Broekjes

Bij broekjes kun je het beste gaan voor joggingbroekjes. Ook zijn er sok broekjes, deze houden de baby ook lekker warm en zijn gemakkelijk aan te trekken. Daarbij zitten ze vaak fijner dan een spijkerbroek voor je kindje.

Mutsjes

Om nogmaals te benadrukken dat je kindje warmhouden belangrijk is, gaan we over op de babymuts. Baby’s verliezen, net als volwassen mensen, warmte via het hoofd. Een mutsje voor je kindje is daarom beslist geen overbodige luxe. Het liefst kies je voor een katoenen mutsje, want dit ademt het beste en het is lekker zacht. Het is wel belangrijk dat je de juiste maat hebt. Het mutsje mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. Vaak worden maten aangeduid, met bijvoorbeeld ‘newborn’. Dan weet je bij een pasgeboren baby wel dat je goed zit. Het gaat om de hoofdomtrek van je kindje in centimeters.

Zaken om rekening mee te houden

Het onder andere belangrijk om ook rekening te houden met het seizoen waarin je kindje wordt geboren. Je gaat natuurlijk geen zomerkleding kopen, als je kindje in de winter is uitgerekend. Daarnaast is ook goed om in het achterhoofd te houden dat kleding bij baby’s lekker moeten zitten. Een joggingbroek is daarom meer aan te raden dan een spijkerbroek. Het wassen van de babykleding doe je het liefst met parfumvrije wasmiddel, omdat anders misschien de huid van je kindje kan gaan irriteren. Ook is het belangrijk om de kleding zo heet mogelijk te wassen. Hiermee dood je namelijk de meeste bacteriën. Wel is het hierbij belangrijk om na te kijken of het desbetreffende kledingstuk zo warm gewast mag worden.